Namn:

Bor i skogen med mina två dalmatinrar Birk och Mio, hästarna Fandango, Chica, Broszka och Aéreo, samt katterna Pojken och Simpson, tuppen Tuppen och så min sambo Martin också förstås!

torsdag, mars 08, 2007

Agility och Mio-träning

Vi åkte en timme tidigare till träningen igår. Tanken var att stanna till vid ridhuset där Monica höll kurs och öva Mio bland hundar. Det gick jättebra. Först satt vi kvar i bilen när det kom andra hundar utanför. Han vaktar ju bilen som en liten (stor) galning och det behöver också tränas bort. Han klarade att sitta i baksätet utan att skälla på hundarna utanför hela tiden och kunde fokusera lite på annat och bara det är ett framsteg. Han kan nämligen skälla på högsta volym och krafsa vilt med tassarna på fönsterna oavbrutet när det är andra hundar utanför bilen, då är han helt okontaktbar. Det värsta är att han drar med sig Birk i beteendet också så att han börjar göra likadant, men det gick bra att få Birk att sitta lugnt igår.

Sedan gick vi ur bilen, Birk blev helt galen när vi gick, han är less på att få stanna kvar medan jag och Mio har roligt. Mio var helt uppvarvad och drog och stretade rejält åt alla håll, men vi tog oss iallafall in i ridhuset och där fick han sitta i ett hörn och titta på mig och hundar och lugna ned sig. Inga utfall alls och efter en stund började vi promenera omkring lite där inne. Det gick bra, jag var nöjd (och fick brist på godis) efter ca 30 minuter så då avslutade vi och åkte vidare mot Birks agility.

Birk var lycklig över att få träna! Vi var bara 3 stycken igår så det blev ganska så intensivt. De andra två var mer nybörjare än Birk som ju gick en agility-kurs i höstas. Vi övade lite inkallning över hinder och det gick bra direkt (förutom en tjuvstart). Tidigare har Birk ofta sprungit runt hinderna istället för att hoppa över dem men igår gick det bra. Sedan fick jag och Birk öva på en liten hoppserie där vi övade dirigering och efter en stund blev det lite slalom. Birk är duktig på slalom men ibland tvekar han och stannar precis när han ska in mellan första pinnarna. Efter det så övade vi lite kontaktfält på vippen. Vi provade med tass-target och började med en musmatta som hjälp men plockade snabbt bort den och han klarade det utan den också. Som avslutning så fick alla prova en liten oval bana med hopphinder och tunnlar. Generellt med allt kan man väl säga att Birk gör rätt så länge matte gör rätt och inte är sen med att dirigera :-). Det är inte lätt att hålla rätt på mina egna armar och ben och röst...