Namn:

Bor i skogen med mina två dalmatinrar Birk och Mio, hästarna Fandango, Chica, Broszka och Aéreo, samt katterna Pojken och Simpson, tuppen Tuppen och så min sambo Martin också förstås!

måndag, juni 18, 2007

rally-kurs Eskilstuna

En bild på det jättemysiga klubbhuset i Eskilstuna, vi bodde på ovanvåningen i den bortre änden.

I helgen har jag och Amanda varit i Eskilstuna och hållt två endagskurser i rallylydnad. Det har varit jätteroligt! Det var en fantastiskt fin klubb i vacker miljö och bara trevliga människor med bra träningsmetoder! Birk fick åka med, jag hade inga större förhoppningar på att han skulle klara att visa momenten men han fick följa med för att träna på att vara med helt enkelt. Han klarade det faktiskt förvånansvärt bra. Så länge det inte var en massa andra hundar nära honom så var han ganska så lugn. På teoripassen kunde han ligga i teorilokalen på sin fäll och vara tyst (nja, något litet pip blev det väl), men att ligga still och vara tyst är oerhört svårt för Birk, och ännu svårare när han inte är på hemmaplan. Direkt när vi kom dit fick han komma ut lite i koppel (ca kl 22 på fredagskvällen) men efter bara en liten stund kunde jag släppa honom och han kunde fokusera på träning. Han fick vara med lite ute på lördagskursen i början men han var mest stressad och fixade inte att både vara på nytt ställe och ha nya hundar omkring sig så efter en stund fick han hoppa in i bilen. Det hade inte blivit så mycket sömn första natten (inte för oss heller...) så han var nog rätt trött. Andra natten sov han och vi som stockar. På söndagen regnade det och då var det ingen mening att ha honom med, Birk avskyr verkligen regn, så han hade bara varit deppig om han skulle vara ute. Han har så lite päls så han blir ju blöt igenom direkt när det regnar.

Birk blickar ut över en av de enorma träningsplanerna som hörde till. På den här planen hade vi rallylydnadskursen.

Mio fick spendera helgen ensam hemma med Martin, vi kom på att det var första gången som han inte hade Birk hos sig på natten. Men det hade gått bra. Nyttigt för Mio att vara ensamhund lite också.

Uppe i Eskilstuna hade de en jättefin agilitybana. Birk fick prova lite på lördagskvällen men det gick inte alls bra. Han tyckte att deras vippbräda och balansbom var jätteläskiga för de var av metall och inte trä som han är van vid. Han gick över vippen en gång och sedan ville han inte alls på något av de hindrena. Hopphinderna var av trä och han kunde hoppa låga höjder, men om jag satte upp det så kröp han under... Vi behöver helt klart träna på flera typer av hinder än de som finns hemma. Birk är ju en väldigt känslig hund o minsta lilla som stör honom eller är nytt tycker han är konstigt o läskigt.

Den läskiga agilitybanan... Jag tyckte den var jättefin, men Birk tyckte det var konstiga hinder haha.