Namn:

Bor i skogen med mina två dalmatinrar Birk och Mio, hästarna Fandango, Chica, Broszka och Aéreo, samt katterna Pojken och Simpson, tuppen Tuppen och så min sambo Martin också förstås!

torsdag, februari 14, 2008

ändrad attityd

Igår kväll var det agilityträning igen. Det mest sensationella igår var inte agilityn utan det som hände när jag tog Birk ur bilen. Han var tydligt ett snäpp lugnare än vad han någonsin varit när vi varit iväg på träning. Han hoppade ur bilen, stannade kvar nära mig utan att dra i kopplet, kunde sitta ned utanför bilen med fokus och äta pannkaka och när vi gick iväg så GICK han självmant utan att dra (iallafall de första 10 meterna, hann med 3 belöningar sedan var en välpinkad sten alltför lockande). Vi går alltid en runda så han får kissa och bajsa innan vi börjar träna (lustig hund men han blir alltid så nödig när vi kommer på kurs, förmodligen av stressen). Efter att vi tagit oss in i ridhuset och förbi de andra hundarna så körde vi paus på fällen och även här kändes lite lugnare än vad han brukar. Det är en bra rutin att alltid börja med paus, det tar ned hans höga förväntan på träning och bus och gör att stressandet minskar. Vi övade lite fotgående som uppvärmning och för att få upp fokus på träning ännu mera. När han så kändes fokuserad och samlad så skulle vi hoppa en kombination med övning av bakombyten - haha - där sket det sig, matte är så totalt förvirrad och att komma ihåg i vilken ordning 10 hopp skulle tas i kringelikrokar om varandra var en omöjlig uppgift, ännu svårare när den lyckliga hunden i rask takt själv gjorde en bana som bestod i att hoppa över allt som råkade stå i färdriktningen... Hindersug har han iallfall vovven... Efter en liten stund var det bara att avbryta för det var en alltför svår uppgift för matte.
Vi hoppade en bana lite senare och det gick ganska ok, mindre lyckat var slalomen, det var en 12-pinnars slalom som skulle tas två gånger i banan och det var för mycket för Birk som i 2:a tagningen inte klarade att orka koncentrera sig på alla pinnar utan hoppade över lite portar, han fick ta om den alltför många gånger - jag borde ha plockat ned lite pinnar när det inte funkade. Vi körde banan en gång till lite senare och då tog jag bort fyra pinnar, men även det var lite för svårt för honom på tillbakavägen.

Summan av det hela är att dagens absoluta höjdpunkt var den ovanligt lugna hunden som gick utan att dra första biten från bilen. Kors i taket - kanske den nya koppelträningen faktiskt kommer att fungera!!!!!!!!!!!!!! :-)